Aνθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία συγκεντρώνουν Δήμοι της Αττικής

H Aττική στο πλευρό των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία

Στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία προχωρούν πολλοί δήμοι της Αττικής.

Χτες το βράδυ πραγματοποίησε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Λαυρεωτικής και σήμερα άλλοι τέσσερις δήμοι προχωρούν σε αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια), υπνόσακους, κουβέρτες και είδη ατομικής υγιεινής στο δημαρχείο από αύριο Τετάρτη (8/2) από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

Ο Δήμος Βύρωνα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό, σκηνές, κουβέρτες και παπλώματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Ιθώμης 6) καθημερινά από τις 9:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι και στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα (Χρυσοστόμου και Κατεχάκη) από τις 11.00 το πρωί έως και τις 10.00 το βράδυ, καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας συγκεντρώνει γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια), ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικούς ορούς κ.ά.), ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής στον χώρο του π. Στρατ. Εργοστασίου (Βάρναλη & Περικλέους) στη Νέα Χαλκηδόνα, αύριο Τετάρτη (8/2) και την Πέμπτη (9/2) από τις 9.00 το πρωί έως και τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 7.00 το βράδυ, καθώς και την Παρασκευή (10/2) από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί.

Ο Δήμος Ελευσίνας θα συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό στο δημαρχείο και στο πρώην δημαρχείο Μαγούλας από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή, από τις 8.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Θυμίζουμε πως ο Δήμος Λαυρεωτικής συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από σήμερα Τρίτη και καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, στο δημαρχείο Λαυρίου, στο παλαιό δημαρχείο Κερατέας και στα Γραφεία Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών, πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ