Αθώοι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του για την «υπόθεση της ταράτσας»

Αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών - Σε αντιφάσεις έπεσαν οι Αστυνομικοί

Την αθώωση του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ αποφάσισε το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες τον ίδιο και τους δυο γιούς του.

Στην πρότασή της η Εισαγγελέας, ήταν καταπέλτης υπέρ του γνωστού σκηνοθέτη και των δυο γιων του, κάνοντας εκτενή αναφορά στις αντιφάσεις που, όπως είπε, έπεσαν οι αστυνομικοί στα όσα ισχυρίστηκαν προανακριτικά και στα όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Ο σκηνοθέτης και οι γιοι του ήταν κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για απόπειρα παράνομης βίας, εξύβριση, απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν όσα έλαβαν χώρα κατά την επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου που βρίσκονταν σε κατάληψη επί της Ματρώζου 45, στο Κουκάκι στις 18 Δεκεμβρίου του 2019.

Κατά την απολογία του, ο σκηνοθέτης επεσήμανε πως «φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα.

Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα. Απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα "έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω". Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους. Συνέχεια έλεγαν ότι αν δεν μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@@@ τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου ότι ευτυχώς δεν μας έπιασαν μέσα στο σπίτι» περιέγραψε ο ίδιος. 

Όπως τόνισε «απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. (…) Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για την αφέλειά μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους».

«Με έριξαν κάτω, μου πέρασαν χειροπέδες, μου πίεσαν το κεφάλι με τις μπότες στο δάπεδο, είδα τον 56χρονο πάτερα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι. Ήμουν σαστισμένος από τη βία που μας ασκήθηκε. Η μάνα μου έντρομη με το νυχτικό να φωνάζει "τι κάνετε;"  Και να της απαντάνε: "φύγε από δω μωρή γιατί θα σε πετάξω κάτω από τη σκάλα"» κατέθεσε ο ένας από τους γιους του σκηνοθέτη, με τον έτερο να απουσιάζει.
 

Πηγή: tempo24.news