Δικηγόρος Πισπιρίγκου σε ΣΚΑΪ: Ξεπέρασε τα όρια ο Δασκαλάκης- Η «αλήθεια» για τις ουσίες που έψαχνε

Τις πληροφορίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, σε περίπτωση που αυτός προχωρήσει σε τεστ πατρότητας για τη Μαλένα και την Ίριδα, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». 

«Είναι μια είδηση που έφτασε στη γνώση της κατηγορουμένης και της οικογένειας της χθες και η ενημέρωση που έχω είναι ότι αν επισημοποιηθεί αυτή η δήλωση και η σχετική αμφισβήτηση πατρότητας, στη συνέχεια θα γίνουν οι νόμιμες ενέργειες στη βάση της συκοφαντικής δυσφήμησης και της προσβολής της μνήμης των δύο μικρών κοριτσιών», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως αποκάλυψε, η κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας σχολιάζοντας την είδηση του είπε ότι «αυτό είναι πέρα από τα όρια» κι ότι σε περίπτωση που γίνει τέτοια ενέργεια, θα του δώσει εντολή ούτως ώστε να υπάρξουν σχετικές νομικές ενέργειες ως απάντηση. 

Ερωτηθείς αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνία» και συμπλήρωσε ότι «η Ρούλα σιγά σιγά έχει πλέον αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά επιθυμία επικοινωνίας παρότι το επιθυμούσε και έχω την αίσθηση ότι το επιθυμεί ακόμα η ίδια». 

Σε ό,τι αφορά στις ψηφιακές αναζητήσεις που φέρεται να έκανε η κατηγορούμενη, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι προκύπτουν από  δύο πηγές: ένα έγγραφο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών κι έναν ψηφιακό δίσκο. 

«Έχοντας το έγγραφο στην κατοχή μας, αυτό μιλάει μόνο για την επίσκεψη σε μια ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου εγκυκλοπαίδεια, στην οποία αναφέρονται διάφορες αναισθητικές ουσίες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και μόνο και για τη χρησιμότητά τους. Κι επίσης προκύπτει ότι έγινε αναζήτηση του όρου κεταμίνης στις 30/3, την ημέρα της συλλήψεως της κατηγορουμένης, όπως η ίδια έλεγε από την αρχή», υπογράμμισε. 

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αναζήτηση θανατηφόρας ουσίας παρά μόνο αναισθητικών. 

«Όταν μια μάνα ενός παιδιού που έχει εγκεφαλοπάθεια, αναζητεί τον όρο νυχτερινή επιληψία, νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό και όχι κάτι που μπορεί να αποδοθεί σε οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη για την ίδια», πρόσθεσε. 

Σχετικά με τους κωδικούς των ηλεκτρονικών συσκευών που η κατηγορούμενη φέρεται να αρνείται να δώσει στις αρχές, ο συνήγορός της, δήλωσε ότι ο κωδικός του smartphone που της ζητήθηκε έχει δοθεί εδώ και μέρες, γεγονός που καθιστά εφικτή την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές. 

«Άλλωστε αυτά τα ευρήματα, για τα οποία συζητάμε, είναι αποτέλεσμα της έρευνας στο συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο», επισήμανε. 


 

Πηγή: skai.gr