Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη- Κανένα ελαφρυντικό

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δυο κατηγορούμενος για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη. Η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν άλλαξε από εκείνη του πρωτόδικου δικαστηρίου και παρέμεινε στα ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξη.

Νωρίτερα, το Εφετείο έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε από κοινού και ομαδικό βιασμό που τελέστηκε από τους δύο από κοινού, ενώ μέχρι αυτή την ώρα συζητούνταν τα ελαφρυντικά σε μια προσπάθεια της υπεράσπισης να «σπάσουν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.  

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος του Ροδίτη κατηγορούμενου ανέφερε ότι το έγκλημα δεν ήταν αποτρόπαιο. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας ξέσπασε φωνάζοντας: «Είσαι υπερασπιστής του φονιά! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κω@@@@@, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο».

Δικαιωμένοι με την απόδοση δικαιοσύνης για την απώλεια με τρόπο άγριο της κόρης τους, δήλωσαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη.

   Η μητέρα της φοιτήτριας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δύο σχεδόν συνομηλίκων της καταδικασθέντων επανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, το θέμα που από καιρό θέτει για πραγματική έκτιση της ισόβιας κάθειρξης σε περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων

   «Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

   Ο πατέρας της βάναυσα κακοποιημένης και δολοφονημένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ευχαρίστησε ονομαστικά τα τακτικά μέλη του Δικαστηρίου και τους ενόρκους για την απόφαση που έλαβαν εξαντλώντας τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος.

   «Η δικαίωση είναι στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι», δήλωσε.

Πηγή: skai.gr