Κλείσιμο

Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε από κοινού και ομαδικό βιασμό που τελέστηκε από τους δύο από κοινού κρίθηκαν από το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Με το που άκουσε την απόφαση ο πατέρας της κοπέλας ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα της δεν άντεξε και εκείνη την ώρα ήταν εκτός της αίθουσας.

Σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 15ετή κάθειρξη για το βιασμό. 

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, μετά από άγρια σεξουαλική κακοποίηση της, δικάζονται ένας 24χρονος και ένας 22χρονος. Οι κατηγορούμενοι κακοποίησαν σεξουαλικά την Ελένη και όταν η φοιτήτρια απείλησε πως θα τους καταγγείλει, την χτύπησαν βάναυσα και στην συνέχεια ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση την μετέφεραν σε απόκρημνη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο ήταν να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία, "δείχνοντας" ουσιαστικά στους δικαστές και πάλι την ισόβια και την πρόσκαιρη κάθειρξη για τους δύο νεαρούς.

Αυτή την ώρα συζητούνται τα ελαφρυντικά. Ο συνήγορος του Ροδίτη ζητάει το ελαφρυντικό της μετέπειτα συμπεριφοράς (μετά την πράξη) καθώς και αυτό της μετεφηβικής ηλικίας. Μένει να δούμε αν θα γίνουν αποδεκτά για να «σπάσουν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα. 

Πηγή: skai.gr