Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – Ζητά την ενοχή του για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια

«Ο πιο καλός σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να φαντάζει το βιασμό αυτό…», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Την ενοχή του προπονητή της ιστιοπλοΐας για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χαρ. Μακραντωνάκης. Σε μια αγόρευση καταπέλτη έκανε λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά του κατηγορούμενου. Οι γονείς της καταγγελουσας, αλλά και η Σοφία Μπεκατώρου που παρακολουθούσε τη διαδικασία ξέσπασαν σε λυγμούς.

«Να δείτε το πρόσωπο της καταγγέλλουσας, τις ενέργειες, τις πράξεις και τις παραλείψεις της όχι τώρα όπως την είδατε αλλά γυρνώντας τότε το χρόνο, όταν ήταν ένα παιδί» υποστήριξε, αναφερόμενος σε γεγονότα «που για τον κατηγορούμενο προσέφεραν χαρά, ήταν το καμάρι του, το στολίδι του το άγαλμα του γιατί την θαύμαζε και την αγαπούσε χωρίς όμως τη συναίνεση της. Τελικά ήταν κυριολεκτικά και μεταφορικά άγαλμα, παγωμένη, σαστισμένη, αποσβολωμένη από τις πράξεις του κατηγορουμενου».

Κατά την εισήγηση του, ο Χαρ. Μαστραντωνάκης τόνισε ότι τα περιστατικά διαδραματίζονται το 2009, όταν η καταγγέλουσα είναι 9 ετών, τελειώνει την Τετάρτη Δημοτικού. «Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο καταχρώμενος την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπο του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως "τί ωραίο κορμάκι έχεις"».

Μάλιστα, όπως «επισημάνθηκε ο κατηγορούμενος επιμελώς φρόντισε να χτίσει γερές σχέσεις με όλους τους γονείς των παιδιών και να κερδίσει την εμπιστοσύνη μαζί του και με τα παιδιά, ειδικά όμως έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας».

Στη συνέχεια, ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε πως από το 2010 ο κατηγορούμενος προπονητής ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων, τονίζοντας για τον προπονητή: «Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, συνέχισε να συναναστρέφεται μαζί της. Μέχρι το 2011 οι λεκτικές εκφράσεις που μετουσιώθηκαν σε φιλί, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις, θωπείες και άλλα, παρόλο που ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν το παράνομο των πράξεων του».

Ο Χαρ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε και στους προβληματισμούς που δημιούργησε η ακροαματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

Στα λογικά κενά μεταξύ των καταθέσεων που «με μια πρώτη ανάγνωση δεν έβρισκαν έρεισμα στην κοινή λογική», καθώς «ο πιο καλός σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να φαντάζει το βιασμό αυτό…». Ωστόσο, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, η καταγγέλλουσα όσες φορές και να επανέλαβε μίλησε ακριβώς για ίδια πραγματικά περιστατικά χωρίς να πέσει σε καμία αντίφαση, γεγονός που αποδεικνύει ότι όσα βίωσε 10 έως 14 χρόνων, «δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας αλλά πραγματικά που προκάλεσαν τραύματα στην ψυχή της που κανείς δεν γνωρίζει αν θα ξεπεράσει».
Γιατί η καταγγέλλουσα δεν αντέδρασε επί 2-3 χρόνια; «Δεν αντέδρασε γιατί ασκήθηκε σωματική βία. Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας που την έκανε να νιώθει πολύ άβολα», υποστήριξε και πρόσθεσε και συνέχισε: «Είχε μπει σε μια κατάσταση υπακοής και ο κατηγορούμενος άρχισε να απειλεί ότι θα με σκοτώσει, θα σκοτώσει τους δικούς μου ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος».
Οι αντικρουόμενες καταθέσεις των παιδιών, των μητέρων αυτών: «Τις έλαβα υπόψη, προβληματίστηκα κι εγώ. Ουδεμία εκ των αθλητριών ή μητέρων τους, πέρα ότι ανέφεραν πως υπήρχε μια προσκόλληση του παιδιού στον προπονητή, δεν αναφέρθηκαν σε κάτι παραπάνω. Κανείς δεν αναφέρθηκε σε ερωτική περίπτυξη ή εναγκαλισμό. Οι μάρτυρες αυτοί κατέθεσαν αλήθεια. Δεν είπαν κάτι για βιασμό γιατί δεν είδαν ποτέ. Δεν είδαν ούτε το ελάσσων» είπε, τονίζοντας: «Μόνο ότι η Αμαλία ήταν κοντά στον προπονητή γιατί τη είχε χειραγωγήσει. Δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη βία που της ασκούσε».
Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου: «Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αποδώσει την παράνομη συμπεριφορά του στον παρορμητισμό της καταγγέλλουσας» ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως υπήρξαν σωρεία αντιφάσεων στην απολογία του σε σχέση με όσα ανέφερε στην ανάκριση.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της υπόθεσης, μέσα στην ημέρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: ΕΡΤ