Δίκη Κορκονέα: Χαμός στο Εφετείο Λαμίας - Αποχώρησαν οι δικηγόροι

Όλοι οι δικηγόροι της Λαμίας αποχώρησαν από την αίθουσα και προσανατολίζονται να απέχουν από τις δίκες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Αιτία φαίνεται πως είναι η στάση που τηρούν ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας

Με τον συνήγορο του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα, να καταθέτει το αίτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού, του πρότερου σύννομου βίου του πελάτη του, ξεκίνησε στις 9 και μισή το πρωί η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο 5μελες Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Ο κύριος Ανδρούλας ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δοθεί το ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Να θυμίσουμε ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε αποφυλακιστεί το 2019, εκτίοντας σχεδόν 11 χρόνια φυλάκισης, λόγω του ελαφρυντικού που του είχε αναγνωρίσει το δικαστήριο, σπάζοντας έτσι τα ισόβια.

Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2022 ο Κορκονέας επέστρεψε στη φυλακή, καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, που αναίρεσε την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας.

Ένταση επικράτησε όταν οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησαν τον λόγο επί της διαδικασίας, κάτι που τους αρνήθηκε το δικαστήριο, αφού από χθες είχε ληφθεί η απόφαση να μην τους δοθεί το δικαίωμα να παρίστανται.

Ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβασαν τους τόνους, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα και πως το δικαστήριο δεν είναι στρατοδικείο. Προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση το δικαστήριο αποχώρησε.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ζητούν να αποφασίσει ξανά το δικαστήριο σε πλήρη σύνθεση για το αν έχουν δικαίωμα να παρίστανται.

Λόγω της έντασης ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Αλετράς ενημέρωσε πως οι δικηγόροι του Επαμεινώνδα Κορκονέα αποχωρούν, την ίδια όμως στιγμή αποχωρούσαν και οι δικαστές.

«Εφαρμόστε τον νόμο αλλιώς να κατεβείτε από την έδρα», είπε στους δικαστές ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να συζητηθεί η προσφυγή για εξαίρεση του δικαστηρίου και του κυρίου εισαγγελέα από την συγκεκριμένη δίκη.

Τα αίματα άναψαν ξανά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας όλοι οι δικηγόροι της Λαμίας αποχώρησαν από την αίθουσα και προσανατολίζονται να απέχουν από τις δίκες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση που τηρούν ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πηγή: tvstar.gr