Δίκη για βιτριόλι: «Θα πεις την αλήθεια;» - Τι είπε η Ιωάννα στην κατηγορούμενη

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;» είπε η  Ιωάννα Παλιοσπύρου προς την κατηργορύμενη κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης προκειμένου το δικαστήριο να αποφασίσει για τους δύο μάρτυρες.

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη της σημερινής, πέμπτης ημέρας, διαδικασίας ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

 «Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά» είπε ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, συμπληρώνοντας πως «το ορθό είναι, αν θεωρήσει το δικαστήριο, ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Νωρίτερα,  αίτημα για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη υπέβαλε ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος με τον αυτοτελή ισχυρισμό που υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο επιδιώκει την ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση της εντολέως του, καθώς αν γίνει δεκτό το αίτημα του η Έφη θα είναι αντιμέτωπη με ποινή έως δέκα έτη αντί των 15 που είναι η ανώτατη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Πηγή: skai.gr