Διάρρηξη στον Διόνυσο: Επαγγελματικό «χτύπημα» βλέπουν οι Αρχές - Το λάθος των δραστών και ο «θησαυρός» του υπογείου

Οι δράστες «άρπαξαν» 200.000 ευρώ, κοσμήματα και πίνακες ανεκτίμητης αξίας - Τι μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψή τους

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

«Επαγγελματίες» διαρρήκτες βλέπουν οι αστυνομικές αρχές πως κρύβονται πίσω από την κινηματογραφική ληστεία σε μεζονέτα στον Διόνυσο, ενώ αυτό που εξετάζουν είναι το αν οι διαρρήκτες γνώριζαν για τον «θησαυρό» που είχε ο ιδιοκτήτης της οικίας στο υπόγειο του δηλαδή τους πίνακες γνωστών ζωγράφων.

Το σενάριο αυτό εξετάζεται μετά και την κατάθεση του επιχειρηματία ο οποίος κατέθεσε πως του έκλεψαν και έγγραφα της εταιρείας του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η διάρρηξη έγινε αντιληπτή στις 7:40 το πρωί του Σαββάτου ενώ υπολογίζεται πως έγινε μεταξύ του απογεύματος της Παρασκευής και του πρωινού του Σαββάτου καθώς όπως υποστήριξε ο επιχειρηματίας έλειπε για επαγγελματικούς λόγους το διάστημα αυτό και δεν βρισκόταν κανείς στο σπιτι.

Μπορεί οι διαρρήκτες να προνόησαν να απενεργοποιήσουν τις κάμερες ασφαλείας στη μεζονέτα και να πάρουν το καταγραφικό των καμερών μαζί τους φεύγοντας, ωστόσο αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως ένα μοιραίο λάθος που έκαναν μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη τους καθώς ένας εκ των δραστών φέρεται πως έβγαλε και ξέχασε το γάντι που φόραγε προκειμένου να μην αφήσει αποτυπώματα.

Το γάντι το οποίο εξετάζεται ήδη στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ είναι σκισμένο κάνοντας τους αστυνομικούς να υποθέτουν πως κατά την διάρκεια που άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια με τη χρήση τροχού συνέβη κάποιο μικρό ατύχημα με αποτέλεσμα ο δράστης να βγάλει το γάντι του.