Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για το νερό - Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν εργατικά συνδικάτα και συλλογικότητες 

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το οποίο διοργάνωσαν εργατικά συνδικάτα, συλλογικότητες και το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ανοιχτοί είναι πλέον και οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Διαμαρτυρία

Συλλαλητήριο

Σε ανακοίνωση τους τα εργατικά συνδικάτα και οι συλλογικότητες σημειώνουν:

«Το πολυνομοσχέδιο διευρύνει τις αρμοδιότητες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) η οποία μετονομαζόμενη σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αναλαμβάνει επιπλέον τη «ρύθμιση» των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης αστικών αποβλήτων. Αυτό σημαίνει ότι στρώνεται νομικά το έδαφος για την ανάπτυξη αγοράς σε αυτούς τους τομείς κατά τα πρότυπα της αγοράς ενέργειας, τις συνέπειες της οποίας τις βλέπουμε κάθε μήνα στους εξωφρενικούς λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Το πολυνομοσχέδιο συνιστά κατάφωρη αντιδημοκρατική εκτροπή επειδή καταπατά τις αποφάσεις 1906/2014, 190 & 191/2022 της Ολομέλειας και 1886/2022 του Δ΄ τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, το ιδιωτικό Υπερταμείο δεν μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες υπηρεσίες, ο κύκλος των υπηρεσιών ύδρευσης- αποχέτευσης είναι ενιαίος – αδιάσπαστος, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπορικό προϊόν».

Συλλαλητήριο

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή με σύνθημα «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού! Νερό κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα».

Διαμαρτυρία

Διαμαρτυρία

Πηγή: skai.gr