Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα – Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και οι χρήστες τον αποθεώνουν (video)

Η Ν. Γερμανού χάρισε στον Δ. Κουτσούμπα ένα βιβλίο για το πώς γράφτηκε το τραγούδι «Imagine» του Λένον, μια ποιητική συλλογή του Π. Ελυάρ και μια κούπα «αλλά αυτός... Είστε!»

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δε γίνεται!», και οι χρήστες στα social media τον αποθεώνουν. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι χρειάζεται συνολικά αλλαγή ρότας. Όσο πάμε στις ράγες αυτής της ανάπτυξης και του συστήματος που είναι για τους λίγους, τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.  

Ερωτώμενος αν το ΚΚΕ θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα, ο Δ. Κουτσούμπας είπε, ότι αν έλεγε ότι θα συνεργαστεί με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο και δεν θα το πίστευε κανείς.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και την ανάδοχη και την τεκνοθεσία, για την ανάγκη κρατικής στήριξης και προστασία του παιδιού.

Επίσης, αποκάλυψε ότι του αρέσει να χρησιμοποιεί φράσεις της καθημερινότητας, χωρίς να υπολογίζει αν θα γίνουν viral ή όχι. Τόνισε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, η συμβίωση, δεν μπορεί να στηρίζεται σε καταναγκαστικούς όρους και μέτρα με οικονομικά κριτήρια ή άλλα κοινωνικά κριτήρια περασμένων εποχών.

Το «Αυτοί είστε» που είχε πει παλαιότερα στη Βουλή θεωρείται -χωρίς αμφιβολία- η πιο δημοφιλής ατάκα του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. «Το εννοούσα για όλη την πολιτική τους. Είναι μία έκφραση που χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ζωή και μετά έγινε αυτό που έγινε. Το πήραν και έγινε πολύ γνωστό, viral», είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος δεν δίστασε να σχολιάσει και άλλες παροιμιώδεις ατάκες του όπως για τη «Λιβαδειά και τα «φυντάνια».

Ο κ. Κουτσούμπας συγκινήθηκε βλέποντας μια παλιά φωτογραφία από όλη του την οικογένεια, αναφέροντας με νοσταλγία πως αρκετοί από αυτό το καρέ δεν είναι πια στη ζωή.

Η πιο πρόσφατη viral στιγμή του Δημήτρη Κουτσούμπα πάντως ήταν τα γαλλικά που μίλησε κατά τη συμμετοχή του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του Παρισιού. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αποθεώθηκε για την προφορά του και, μάλιστα, αποκάλυψε στην παρουσιάστρια πώς έμαθε να μιλά τη γλώσσα τόσο καλά. «Σε αυτή τη φωτογραφία που μου δείξατε είναι και η καθηγήτρια Γαλλικών που μας έκανε μάθημα στο σχολείο. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Εκεί έμαθα Γαλλικά. Στο σχολείο τα έμαθα. Δεν πήγα φροντιστήριο. Αλλά συνέχισα να τα χρησιμοποιώ, αλληλογραφούσα και μιλούσα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα στη Γαλλία. Είχα ξαναπάει πριν από δύο χρόνια». 

Η εκπομπή αποκάλυψε και μία ιστορία με πρωταγωνίστρια την κόρη του κ. Κουτσούμπα, η οποία κάποτε μοίραζε φυλλάδια του ΚΚΕ. Όπως είπε, «ήταν φοιτήτρια και μοίραζε φυλλάδια και μία κυρία της είπε ότι ο Κουτσούμπας σας κοροϊδεύει. Εσείς μοιράζετε φυλλάδια κι αυτός έχει την κόρη του να σπουδάζει στην Αμερική», είπε η εν λόγω κυρία, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα μάλιστα να προσθέτει πως η κόρη του δεν αποκάλυψε την αλήθεια: «Δεν της είπε ότι είναι κόρη μου».

Στο τέλος της συνέντευξης η Ν. Γερμανού έκανε δώρο στον Δ. Κουτσούμπα ένα βιβλίο για το πώς γράφτηκε το τραγούδι «Imagine» του Λένον, μια ποιητική συλλογή του Π. Ελυάρ και μια κούπα «αλλά αυτός... Είστε!».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούμπας έδωσε στη Ναταλία Γερμανού από το Αρχείο του ΚΚΕ, τις επιστολές της Ηλέκτρας Αποστόλου στον άντρα της, από όταν ήταν στην εξορία, με τον οποίο συγκρούστηκε για τις πεποιθήσεις της, μια καινούρια έκδοση βιβλίου για τον Θάνο Μικρούτσικο και τη συλλεκτική έκδοση, το βιβλίο - cd «Θάνος Μικρούτσικος. Καντάτα για τη Μακρόνησο - Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι».

Πηγή: skai.gr