Κατηγορία απόπειρας εξαγοράς ψήφων απαγγέλθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη

Επικοινωνία Δένδια με Ράμα - Διάβημα της Αθήνας στο αλβανικό ΥΠΕΞ για τις συλλήψεις - Μήνυμα της ομογένειας στους ψηφοφόρους να μην φοβηθούν και να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Συνελήφθη με ένταλμα από την εισαγγελία της Αυλώνας ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης,   ο οποίος παρά τις πληροφορίες που τον έφεραν να είχε αφεθεί ελεύθερος, παραμένει κρατούμενος.

Εκτός του Μπελέρη κρατούμενος παραμένει ο στενός συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος είναι καρδιοπαθής και έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Ο δεύτερος συνεργάτης του Φρέντη Μπελέρη πο είχε προσαχθεί μαζί του αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά την προσαγωγή. 

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του skai.gr, που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Χειμαρριωτών Αθήνας Θοδωρής Γκούμας,  απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων στον Φρέντη Μπελέρη, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να παραμείνει κρατούμενος από 48 έως 72 ώρες και να γίνουν οι εκλογές την Κυριακή με τον υποψήφιο δήμαρχο κρατούμενο. 

Η ομογένεια καλεί τους ψηφοφόρους να μην φοβηθούν από τις τελευταίες εξελίξεις και να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών αναφέρει: «Αυτήν την Κυριακή ο λαός της Χειμάρρας έχει αποφασίσει να εκλέξει δήμαρχο με την ψήφο του. Τα μηνύματα από τα χωριά, η συσπείρωση των κατοίκων στην Χιμάρα και η μαζική συμμετοχή από την Ελλάδα εξασφαλίζουν την νίκη του Φρέντη Μπελέρη στην κάλπη.

Ξέροντας τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός τόσα χρόνια, δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι θα ήταν μια κανονική αναμέτρηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χρησιμοποιήσει κάθε παράνομη μέθοδο εξευτελίζοντας την έννοια του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα του επιτρέψουμε να το πετύχει.

Ο λαός της Χιμάρας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ δώδεκα χρόνια τώρα για να παρατήσει το δικαίωμά του να εκλέξει δημοκρατικά τον δήμαρχό του. Στον λαό της Χιμάρας αξίζει να έχει τον δήμαρχο που ο ίδιος επιλέγει. 

Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του ώστε να μην κατέλθουν στις κάλπες και να αφήσουν ελεύθερη την δημαρχία στον εκλεκτό του Ράμα.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να μην υποκύψουν. Τους διαβεβαιώνουμε πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Την Κυριακή θα ψηφίσουμε μαζικά και την Δευτέρα ο Μπελέρης θα είναι δήμαρχος».

Επικοινωνία Δένδια - Ράμα

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιεί σήμερα διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/5) από αστυνομικούς στην Αλβανία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το himara.gr, ασφαλίτες του Έντι Ράμα συνέλαβαν «δίχως αιτία» τον Φρέντη Μπελέρη με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του himara.gr στο Facebook ο Μπελέρης φαίνεται να συνομιλεί σε κεντρικό δρόμο έξω από εστιατόριο με συνεργάτες του. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες

Πηγή: skai.gr