«Αν ακούσουμε κάτι θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα»: Συγκλονίζει η μαρτυρία του 14χρονου που έπεσε θύμα bullying

Όπως ανέφερε ο ανήλικος, όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν στο 4ο Γυμνάσιο κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση bullying που συντάραξε την τοπική κοινωνία του Πύργου, με θύμα έναν 14χρονο που χαστούκιζαν έξω από εκκλησία συνομήλικοί του.

Το 14χρονο θύμα αποκάλυψε πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα των νεαρών –που είναι γνωστοί για τη δράση τους στον Πύργο, αλλά και για την ημέρα της επίθεσης σε κεντρικό σημείο της πόλης.

«Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε. Έχουν πει αν ακούσουμε κάτι, θα έχεις χειροτέρα μπλεξίματα», δήλωσε εμφανώς τρομαγμένος ο ανήλικος που έπεσε θύμα bullying στον Πύργο.

Όπως ανέφερε ο 14χρονος, όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν στο 4ο Γυμνάσιο κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

«Τον χτύπησαν γιατί δεν τους βοηθούσε»
 

Η μητέρα του 14χρονου ανέφερε είπε πως, «το παιδί το τρομοκράτησαν από το σχολείο. Το παιδί φοβήθηκε γιατί θα μπλέκανε και τον χτύπησαν γιατί δεν τους βοηθούσε στη δικαστική διαμάχη».

«Πήγαμε στην αστυνομία και εκεί ο μικρός έκανε πίσω. Μου λέει "δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα γιατί θα μου επιτεθούν και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα" και έτσι το παιδί αναγκάστηκε και έφυγε, πήγε στο χωριό και έμεινε όλο το καλοκαίρι εκεί» συμπλήρωσε.

Έτσι η συμμορία των τριών νέων, σχεδίασε την επίθεση εναντίον του 14χρονου με κάθε λεπτομέρεια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο αρχηγός τραβούσε το βίντεο και συγχρόνως έδινε οδηγίες και στη συνέχεια το ανέβασε στα social media για να πάρουν το μήνυμα όσοι ακόμη γνώριζαν και έπρεπε να σωπάσουν.

Είχε ζητήσει να πάει στο χωριό

Ο θείος του 14χρονου περιέγραψε την κατάσταση του παιδιού, λέγοντας πως, «είναι σοκαρισμένο ο μικρός είναι τρομαγμένος τώρα να κάθεσαι εκεί να σε σφαλιαρίζουν και να μη κάνεις τίποτα…».

Μάλιστα ο 14χρονος είχε ζητήσει από τους γονείς του να πάει στο χωριό μετά το κλείσιμο των σχολείων, από φόβο μην δεχθεί επίθεση από την παρέα των ταραξιών.

«Το παιδί μου δεν βγαίνει έξω μόνο του, φοβάται, και χθες που βγήκαμε μια βόλτα στην πλατεία, βγήκαμε παρέα και δεν απομακρύνθηκε από κοντά μου» πρόσθεσε η μητέρα του.

Θα κληθούν να καταθέσουν

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας του 14χρονου, έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται η υπόθεση να μπει στην τελική ευθεία. Μέχρι στιγμής, οι ανήλικοι δεν έχουν προσαχθεί, έχουν ταυτοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και θα κληθούν να καταθέσουν.

Παράλληλα, ο 14χρονος παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του, όπως του είπαν οι ανήλικοι ταραξίες εκτός από τον ίδιο έψαχναν και ένα ακόμη άτομο.