Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Απειλούνται τρεις κοινότητες

Ηλεία: Τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας απειλεί η φωτιά που ξέσπασε στις Πόρτες της Αχαΐας

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα». 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς όμως τα εναέρια μέσα που αποσύρονται. 

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα, απειλεί τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα». 

Φωτιά

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».
  
Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων». 

Ηλεία

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά το χωρίο Βάλμη Ηλείας.  Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, στο χωριό μένουν περίπου 25 κάτοικοι. Σημείωσε ότι η φωτιά έχει ήδη περάσει στην Ηλεία, και τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. 

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς ανέφερε στο σταθμό μας ότι το αρχικό μέτωπο στην πλευρά της Αχαΐας βρίσκεται σε ύφεση. Ανέφερε ότι η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη Βάλμη και κατευθύνεται προς το χωριό Κοτρώνα.

Φωτιά

112

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης. 

Φωτιά

Φωτιά

Φωτιά

Φωτιά


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν.  

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr