Αχαΐα: Ένοχος ο 65χρονος που βίαζε και απειλούσε με πριόνι την κουνιάδα του για δύο χρόνια

Ο δράστης στην απολογία του αρνήθηκε ότι βίαζε την 70χρονη κουνιάδα του, αφού όπως είπε «οικειοθελώς πήγαινε στο σπίτι του και συνέτρωγαν»

Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάσθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ο 65χρονος συνταξιούχος, ο οποίος βίαζε κατ’ εξακολούθηση την 70χρονη κουνιάδα του, σε χωριό της Τριταίας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το θύμα – που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει δικηγόρο – κατέθεσε ότι «μαρτύρησε» στα χέρια του δράστη επί δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2016 έως το 2018. Οπως ανέφερε, βιαζόταν 5 – 6 φορές τον μήνα και ήταν περιστατικά που όταν αντιστεκόταν, ο δράστης την απειλούσε με πριόνι και άλλα αντικείμενα για να υποκύπτει στις σεξουαλικές ορέξεις του.

Οι βιασμοί γίνονταν, σύμφωνα με την κατάθεσή της, «στο σπίτι του 65χρονου αλλά και σε χωράφια και κάτω από μια… αχλαδιά, όπου μου βούλωνε το στόμα για να μην ακούγονται οι φωνές μου όταν καλούσα σε βοήθεια».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η κουνιάδα υποστήριξε ότι αποκορύφωμα των απειλών ήταν η φράση του δράστη ότι αν πει το παραμικρό, θα την κρεμάσει από τον πλάτανο. Και κατέληξε: «Ζούσα ένα δράμα και φοβόμουν να τον καταγγείλω, αλλά τελικά βρήκα τη δύναμη έχοντας τη συμπαράσταση δυο – τριών κοντινών ανθρώπων μου, στους οποίους αποκάλυψα όσα τράβαγα».

Τα όσα κατέθεσε το θύμα, επιβεβαίωσε ένας ανιψιός της που ήταν μάρτυρας κατηγορίας.

Από την πλευρά του, ο δράστης στην απολογία του αρνήθηκε ότι βίαζε την κουνιάδα του, αφού όπως είπε «οικειοθελώς πήγαινε στο σπίτι του και συνέτρωγαν». Υποστήριξε, επίσης, ότι ενοχλήθηκε η κουνιάδα του επειδή την είχε δανείσει 400 ευρώ, με τα οποία αγόρασε ένα γαϊδούρι και της ζήτησε να του επιστρέψει τα χρήματα. Ως μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίσθηκαν δύο αδέλφια του δράστη, που τόνισαν ότι για λόγους εκδίκησης σκηνοθέτησε τους βιασμούς η μηνύτρια.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές κι ένας ένορκος ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του 65χρονου, ενώ τρεις ένορκοι είχαν αντίθετη άποψη. Ο καταδικασθείς συνταξιούχος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: pelop.gr