Πάνω από 20 ώρες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό: Στη «μάχη» στρατός και ΕΚΑΜ (εικόνες)

Ολονύχτια κινητοποίηση του στρατού και των ειδικών δυνάμεων στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό των οδηγών, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί κι ενώ συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση.

Κλιμάκια του στρατού έχουν φθάσει σε όλα τα σημεία και συγκερκιμένα στις εξόδους Πεντέλης, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνα και Κάντζας και μοιράζουν τρόφιμα, νερά και κουβέρτες και με εντολές της αστυνομίας και οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας οδηγούν τους εγκλωβισμένους σε ασφαλές σημείο.

Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ειδικών Δυνάμεων σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, διαμορφώνεται ως εξής:

- Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με  έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

- Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν  αποδεσμευθεί 2 οχήματα  με 4 άτομα.

-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

- Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 10 άτομα.

- Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

- Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα, ενώ διανεμήθηκαν διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.

Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης άνοιξε η Αττική Οδός από την έξοδο της Κάντζας προς το Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένουν ακόμη εκατοντάδες οχήματα ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό. Στην επιχείρηση μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού με  βαριά μηχανήματα, άνδρες της ΕΚΑΜ και ασθενοφόρα.

H TPAINOΣE διέθεσε ένα συρμό στον προαστιακό και μεταφέρθηκαν από την Αττική Οδό περίπου 300 άτομα σε ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ