Αττική: Αυξημένη 50% η κυκλοφορία την 1η ημέρα lockdown σε σύγκριση με την 1η ημέρα lockdown του Μαρτίου 2020

Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση της κυκλοφορίας στην Αττική, που άγγιξε, και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμα και το 100%, σε ορισμένες οδικές αρτηρίες, σήμερα πρώτη ημέρα του lockdown σε σύγκριση με την αντίστοιχη πρώτη ημέρα του  lockdown του Μαρτίου του 2020. Συνολικά σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων σε σχέση με το πρώτο lockdown της 23ης Μαρτίου του 2020 είναι αυξημένη κατά 50% σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής,

Να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους  του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια Υπουργεία. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι 3 οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τις  23-03-2020 είναι: 
 
- Λ. Βασ. Σοφίας   + 109.6%
- Λ. Ποσειδώνος   + 92.9%
- Λ. Κηφισού         + 87.9%

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία σήμερα 11-2-2021 συγκριτικά με την χθεσινή ημέρα 10-02-2021 παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό 7%. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα επισημαίνει σχετικά: «Τα σημερινά ποσοστά που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής είναι εντυπωσιακά  και προκαλούν προβληματισμό, καθώς συγκρίνουμε κυκλοφοριακά δεδομένα δύο lockdown περίπου ίδιου τύπου. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Πηγή: skai.gr