Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βόμβα στο σπίτι της Τσατάνη - Απειλές για κλιμάκωση

Απειλές για κλιμάκωση της βίας εξαπολύει η τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στην προκήρυξή της με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στα Εξάρχεια έξω από το σπίτι της Γεωργίας Τσατάνη.

Οι τρομοκράτες επιβεβαιώνουν ότι στόχος τους ήταν η εισαγγελίας Εφετών κάνοντας λόγο για συμβολική ενέργεια, η οποία στο μέλλον δεν θα περιοριστεί εκεί. Μάλιστα, στην προκήρυξή της που αναρτήθηκε σε ιστότοπο των αντιεξουσιαστών η οργάνωση κάνει λόγο για "Σχέδιο Νέμεσις πράξη πρώτη". 

«Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασσόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη.

Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι η επιλογή για τοποθέτηση εκρηκτικού έξω από την κατοικία της κ. Τσατάνη έγινε για η στάση της ως δικαστικού σε ποικίλες υποθέσεις, αλλά και για τη «συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας».

«Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το ‘‘σχέδιο Νέμεσις’’. Θα επανέλθουμε...» καταλήγει η προκήρυξη, η ενώ «αφιερώνουν» το χτύπημα «στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσιας των Πυρηνων της Φωτιας Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου».

Πηγή: skai.gr