Έκρηξη βόμβας στην Ιπποκράτους: Στόχος το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη;

Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που εδρεύει στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια.

Οι δράστες είχαν ειδοποιήσει με τηλεφώνημα τους την Εφημερίδα των Συντακτών και την ιστοσελίδα Zougla.gr και είχαν δώσει χρονικό περιθώριο μισής ώρας για την εκκένωση του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρής ισχύος μηχανισμός, ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα. Προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που βρίσκεται στο σημείο, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επιπλέον, έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου Θεμιστοκλή Σοφού, η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, αν και η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η πολιτεία αφαίρεσε κάποιους από τους φύλακές της. «Είχε υποβληθεί από την κ. Τσατάνη ένσταση που ουδέποτε απαντήθηκε. Απόψε είχαμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοχος του Ι.Χ. στο οποίο εξερράγη η βόμβα ήταν ένας αστυνομικός, στοιχείο που περιέπλεξε την υπόθεση. Ο αστυνομικός θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για κατάθεση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ δεν είχε αποκλειστεί προηγουμένως η περιοχή. Έρευνα στον τόπο του συμβάντος πραγ,ατοποίησαν πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Πηγή: skai.gr