Νεκρός Μαροκινός μετανάστης στην Ειδομένη - Συμπατριώτες του περιφέρουν τη σορό του

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, στη σκιά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν, με αφορμή τους χειρισμούς της Αθήνας στο προσφυγικό.

Πριν από λίγο ένας μαροκινός μετανάστης υπέστη ηλεκτροπληξία, καθώς ανέβηκε σε βαγόνι και έπιασε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Συμπατριώτες του δεν επέτρεψαν στο ΕΚΑΒ να παραλάβει τη σορό, ενώ αυτή τη στιγμή την περιφέρουν στα σύνορα με τα Σκόπια.

Στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, παραμένουν εδώ και μέρες εγκλωβισμένοι περίπου 6 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, μετά την απόφαση των Σκοπίων να επιτρέπουν μόνο σε πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν να διέλθουν από το έδαφος της FYROM.

Μετανάστες, νωρίτερα, πέταξαν πέτρες σε Σύρους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροτραυματισμοί.

Στην περιοχή καταφθάνουν δυο τρένα του ΟΣΕ προκειμένου να επιβιβάσουν μετανάστες που θέλουν να αποχωρήσουν από την περιοχή και να μεταβούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση πρέπει να δεχτεί όλη τη βοήθεια από τη Frontex και να μεταθέσει την ευθύνη φύλαξης των συνόρων της σε αυτή δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην ΥΠΕΞ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περί άλλων τυρβάζει, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τις ευρωπαϊκές δομές για να διαφυλάξει τα σύνορά της ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει.

Στις 2 το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, θα ενημερώσει εκτάκτως τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό.

Πηγή: skai.gr