ΣΥΡΙΖΑ για Λαμπεντούζα: Ολέθρια η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την πολιτική της όσον αφορά το μεταναστευτικό, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον τραγικό θάνατο –κατά τα φαινόμενα- εκατοντάδων μεταναστών στο Λιβυκό Πέλαγος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μια διαφορετική προσέγγιση του μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι «η νέα τραγωδία στην Λαμπεντούζα αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό έχει ολέθρια αποτελέσματα. Τη στιγμή που η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή φλέγονται, απαιτείται άμεσα μια αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής, στη βάση των αρχών του δικαίου και της ανθρωπιάς».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «τα συνεχή ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες συνιστούν ντροπή για τον πολιτισμό μας. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια διαφορετική προσέγγιση του μεταναστευτικού, ώστε να σταματήσουν οι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, αλλά και μια συνολική λύση του ζητήματος, που να μην επιβαρύνει μονομερώς τις χώρες της Μεσογείου, ιδίως την Ελλάδα και την Ιταλία.»

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας αρνήθηκε ότι η μεταναστευτική ροή αυξήθηκε λόγω της πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στον ΣΚΑΪ το Μάρτιο εισήλθαν 7.266 μετανάστες ενώ τον περασμένο Οκτώβριο εισήλθαν 7.463 και 7.526 τον Σεπτέμβρη.
Πηγή: skai.gr