Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το χώρο του Ιδρύματος επισκέπτεται πλήθος κόσμου για την κατάθεση στεφάνων.

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το Σάββατο το βράδυ.

Ήδη, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων, ενώ αύριο οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και ειδικότερα στις Λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας.

Σημειώνεται ότι κλείνουν το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηπους, Μοναστηράκι και Ακρόπολη.

Επίσης στις 2 θα κλείσουν οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα.

Ένταση κατά την επίσκεψη του υφ. Παιδείας

Στεφάνι κατέθεσε και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος επεσήμανε την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου.

Κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε από μικρή ομάδα νεαρών ατόμων, ενώ ορισμένοι εκσφενδόνισαν εναντίον του κύπελλα με καφέ και μπουκάλια με νερό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαθεωδώρου τόνισε ότι πήγε στο Πολυτεχνείο, για να αποτίσει φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας. Όπως είπε μπήκε από την κύρια είσοδο και βγήκε από την κύρια είσοδο του Ιδρύματος «γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε μια τέτοια γιορτή».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων» που «σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική Κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου».
Πηγή: skai.gr