Κλείσιμο

Βαριά «πληγωμένη» η Αθήνα

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καταστήματα κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες, αλλά και εργαζόμενοι, καθώς οι ζημιές θα έχουν ως συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιχειρηματίες, τόνισαν ότι η τα καταστήματα στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου θα χρειαστούν από 10 έως 20 μέρες για να λειτουργήσουν κανονικά και θεωρούν αναπόφευκτη την απώλεια θέσεων εργασίας.

Κολοσσιαία ζημιά, χαρακτήρισε τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι επλήγησαν πολλά μαγαζιά, που πλέον δεν έχουν την ελπίδα να ξανανοίξουν και σημείωσε ότι υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, έκανε λόγο για τρομακτική και θλιβερή εικόνα και σημείωσε ότι τα περισσότερα μαγαζιά δεν είναι βέβαιο ότι θα ξανανοίξουν. Σημείωσε ότι δεν ξέρει να διεσώθη η οικονομία της χώρας, αλλά είναι βέβαιο ότι το κράτος χρεοκόπησε και η Αθήνα είναι φτωχότερη.

Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται συστηματικά η Αθήνα ως μοχλός αποσταθεροποίησης της χώρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως είπε, οι καταστροφές είναι πολύ εκτεταμένες και συγκρίνονται μόνο με τα επεισόδια τον Δεκέμβριο του 2008.

Από το κέντρο της Αθήνας θα μεταδοθεί η εκπομπή στιγμιότυπα, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Ο Βασίλης Κουφόπουλος, θα συνομιλήσει με εμπόρους, εργαζόμενους και πολίτες της πόλης, για τις συνέπειες που έχουν τα επεισόδια στη λειτουργία της Αθήνας.
Πηγή: skai.gr