Χαριστική βολή για την Αθήνα τα επεισόδια

Κολοσσιαία ζημιά, χαρακτήρισε τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τόνισε ότι επλήγησαν πολλά μαγαζιά, που πλέον δεν έχουν την ελπίδα να ξανανοίξουν και σημείωσε ότι υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη.

Τόνισε ότι πρέπει να «τελειώσει η ιστορία με τους κουκουλοφόρους» τους οποίους χαρακτήρισε «οργανωμένους κακοποιούς που κρύβονται πίσω από τον μανδύα των αναρχικών».

Η κα. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και τη φυλακή και δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν μπορεί να τους συλλάβει η αστυνομία.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, έκανε λόγο για τρομακτική και θλιβερή εικόνα και σημείωσε ότι τα περισσότερα μαγαζιά δεν είναι βέβαιο ότι θα ξανανοίξουν. Σημείωσε ότι δεν ξέρει να διεσώθη η οικονομία της χώρας, αλλά είναι βέβαιο ότι το κράτος χρεοκόπησε και η Αθήνα είναι φτωχότερη.

Είπε ακόμα ότι η αντιμετώπιση από πλευράς αστυνομίας των γεγονότων, προκαλεί περιέργεια, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες, είπε «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» γνωστοποιώντας ότι ακόμα οφείλονται αποζημιώσεις από τις ζημιές του 2008.

Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται συστηματικά η Αθήνα ως μοχλός αποσταθεροποίησης της χώρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως είπε, οι καταστροφές είναι πολύ εκτεταμένες και συγκρίνονται μόνο με τα επεισόδια τον Δεκέμβριο του 2008.

Εκτίμησε ότι κάηκαν περίπου 45 κτίρια και καταστήματα.

Αναφερόμενος στην κατάληψη της νομικής έκανε λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο, εκπαιδευτικά ιδρύματα, να χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια από τους καταστροφείς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να επιμερίσει πολιτικές ευθύνες.

Πηγή: skai.gr