Αρπαγή γυμνασιάρχη: Ντελίριο παραλογισμού από τους «11»-«Τον συλλάβαμε γιατί αντιστάθηκε»

Οι 11 αποκαλούμενοι ''Θεματοφύλακες του Συντάγματος'', που κατηγορούνται, ότι έβαλαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, φτάνουν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Λίγο μετά τις 12 ήρθαν στα δικαστήρια Κατερίνης οι έντεκα συλληφθέντες- αυτοαποκαλούμενοι θεματοφύλακες- Δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις εκτός από το να ειρωνευτούν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Καλό σας Σαββατόβραδο», ακούγεται να λέει ένας εξ αυτών.

Με θράσος, υποστηρίζουν πως εξαναγκάστηκαν από τον γυμνασιάρχη και του φόρεσαν χειροπέδες γιατί αντιστάθηκε.

«Θέλαμε να κάνουμε έναν δημοκρατικό διάλογο, αλλά μετά την αντίδραση του γυμνασιάρχη αναγκαστήκαμε να του βάλουμε χειροπέδες και να τον οδηγήσουμε στο αστυνομικό τμήμα, Δεν γνωρίζαμε ότι εκείνη τη στιγμή παρανομούσαμε», αναφέρουν

Ισχυρίζονται μάλιστα, πως σε καμία περίπτωση δεν μπήκαν στο σχολείο και οι 11 αλλά μόνο 2.

Οι φωτογραφίες ωστόσο τους διαψεύδουν. Καθώς φαίνεται ξεκαθαρά ότι ο διευθυντής του σχολείου δέχεται επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ ακόμα δυο βρίσκονται δίπλα του.

Ωστόσο εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλουν, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που συγκεκριμένες ομάδες δημιουργούν προβληματα.

«Έχουν ξαναέρθει. Εμείς ενημερώσαμε τις αρχές, αλλά τελικά πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι.» αναφέρει η Μετάξια Τσιαργαλή
διευθύντρια της Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr