ΑΠΘ: Κατάληψη στη Νομική μετά την πτώση του φοιτητή από το παράθυρο

Οι διαμαρτυρίες των φοιτητών συνεχίζονται μετά  την πτώση του 19χρονου φοιτητή από το περβάζι παραθύρου στον τρίτο όροφο    

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για το ατύχημα του 19χρονου φοιτητής που έπεσε από το παράθυρο τρίτου ορόφου λόγω συνωστισμού.

Οι  διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, όπου, όπως καταγγέλλουν, ενώ οι αίθουσες χωρούν 120 άτομα, συνήθως υπάρχουν μέσα σε αυτές 200 άτομα και ως εκ τούτου δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Η φοιτήτρια Νομικής, Αγγελική Γεωργάκη, μιλώντας στη Voria.gr αναφέρει ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του φοιτητικού συλλόγου για την πτώση και και τον τραυματισμό του 19χρονου και οι φοιτητές έκριναν αναγκαίο να προχωρήσουν σε κατάληψη. Η φοιτήτρια καταγγέλλει ότι ο συνωστισμός στις αίθουσες είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και οι φοιτητές συχνά αναγκάζονται να κάθονται στα πατώματα και σε περβάζια, ακόμα και πριν την καραντίνα.

«Είναι γνωστό στην κοσμητεία και στις πρυτανικές αρχές, αλλά δεν το διευθετούν», σημειώνει η φοιτήτρια και προσθέτει ότι «αντί να βρουν λύσεις, ασχολούνται με το πώς θα μπει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια». Οι φοιτητές θα προχωρήσουν και αύριο σε νέα κατάληψη, μέχρι οι αρχές να «ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα», υπογραμμίζει η φοιτήτρια. «Λύσεις υπάρχουν και για τις αίθουσες και για τα τμήματα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η κοσμητεία θα τις σεβαστεί», ολοκληρώνει η φοιτήτρια.

Σημειώνεται ότι η κοσμητεία της Σχολής ανακοίνωσε πως τα μαθήματα σήμερα θα γίνουν διαδικτυακά.

Πηγή: Voria.gr