Επεισόδια με τα ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πτώση του φοιτητή (βίντεο)

Οι φοιτητές ζητούν από τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το περιστατικό αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την βελτίωση του στεγαστικού.

Αναστάτωση επικρατεί σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - και ειδικότερα στη Σχολή της Νομικής - μία μέρα μετά την πτώση του 19χρονου φοιτητή από το παράθυρο αμφιθεάτρου του τρίτου ορόφου.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με το thessnews.gr,  με διαμαρτυρία που πραγματοποιούν αυτή την ώρα ζητούν από τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το περιστατικό αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την βελτίωση του στεγαστικού.

Εν τω μεταξύ, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες στην κινητοποίηση. 

Σύμφωνα με το voria.gr, ομάδα περίπου 15 ατόμων βγήκε από το στενό μπροστά στην είσοδο της ΝΟΠΕ και πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά δυνάμεων που βρίσκονταν στον χώρο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ο πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ο καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντώνης Κυπάρος, καθηγητής ΤΕΦΑΑ, διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση κρότου λάμψης και χημικών σε χώρο με τόσο κόσμο, ενώ καταδίκασαν την παρουσία των ΜΑΤ εντός του campus.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΑΠΘ