Κλείσιμο

Οι μπούφοι στη «μάχη» κατά των τρωκτικών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα πουλιά εκτιμάται ότι θα λύσουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας από τα τρωκτικά που καταστρέφουν τις καλλιέργειες τους

«Η φύση θα καταπολεμήσει τα ποντίκια και θα φέρει τη φυσική ισορροπία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Αγοραστός στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, μιλώντας για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την εμφάνιση μεγάλου αριθμού τρωκτικών που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι θα εφαρμόσουν μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και από άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, την Ελβετία και τις ΗΠΑ, που αντιμετώπισαν αντίστοιχο θέμα με την εμφάνιση ποντικιών. Πρόκειται για μια λύσηπου χρησιμοποιεί φυσική μέθοδο για την εξολόθρευση των τρωκτικών, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον, υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μέθοδο θα φτιάξουν -στις περιοχές που εμφανίστηκαν τα τρωκτικά- σπιτάκια για το νυχτερινό αρπακτικό Tritone, που μοιάζει με τον «μπούφο» της ελληνικής περιφέρειας, και αυτό με τη σειρά του θα κυνηγάει τα τρωκτικά, καθώς αποτελούν θήραμα για αυτά τα πουλιά.

Πηγή: ertnews.gr