Απομακρύνθηκαν οι καταληψίες από τη Βίλα Αμαλία - Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Απομακρύνθηκαν οι καταληψίες  από τη Βίλα Αμαλία - Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
Ολοκληρώθηκε ηη επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία στην οδό Χέυδεν, η οποία κατελήφθη νωρίς το πρωί από περίπου 70 άτομα. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο κτήριο για να απομακρύνουν τους καταληψίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι καταληψίες δεν προέβαλαν αντίσταση.

Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για χρήση χημικών από τα ΜΑΤ ακόμα και μέσα στο κτήριο.

Το κτήριο βρισκόταν, μέχρι προσφάτως, σε κατάληψη για 20 περίπου χρόνια.

Στο μεταξύ, στην ταράτσα κτηρίου της Αγίου Κωνσταντίνου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέβηκαν περίπου 50 άτομα, τα οποία ανήρτησαν πανό συμπαράστασης σε όσους κατέλαβαν από τα ξημερώματα τη Βίλα Αμαλία. Λίγο μετά τις 10 η αστυνομία μπήκε στο κτήριο, προκειμένου να τους συλλάβει. Ούτε εδώ οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία, είχαν βρεθεί– μεταξύ άλλων – 1.500 άδεια μπουκάλια, εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μαχαίρια και μεταλλικά σφαιρίδια.

Η Βίλα Αμαλία δεν είχε σφραγιστεί από την αστυνομία, αλλά στο σημείο περιπολούσαν αστυνομικοί.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία και η σχετική φραστική επίθεση αγνώστων στον δήμαρχο Αθηναίων, έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταλήψεις είναι παράνομες, αλλά επί 22 χρόνια άφηναν να γίνεται μία παράνομη πράξη, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε οι συλληφθέντες της Βίλας Αμαλίας αφέθησαν ελεύθεροι και δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ότι δημιουργεί εντυπώσεις. Επσης, διερωτήθηκε πως άφησαν έτσι το θέμα της Βίλας Αμαλίας, ενώ ήταν στην πρόσφατη επικαιρότητα και σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Δεν είναι δυνατόν σε μία πολιτεία όπου υπάρχει έννομη τάξη, να επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

Στο μεταξύ, οι καταληψίες ανάρτησαν μήνυμα στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia.
Σύμφωνα με όσα λένε «σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012. Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές. Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν».
Πηγή: skai.gr