Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: 6.000 ζουν στον Παλαμά Καρδίτσας – 40.000 εμβολιάστηκαν! Ενδεχόμενο μεγάλου κυκλώματος

Σε πλήρη εξέλιξη είναι έρευνα για τυχόν μεγάλο κύκλωμα έκδοσης «μαϊμού» βεβαιώσεων εμβολιασμού το οποίο εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές με αφορμή την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η φερόμενη ως δράστις διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000(!) Τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα, φαίνεται  να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή καταγωγής της υπαλλήλου. Οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, πόλη καταγωγής της υπαλλήλου, γιατί οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Οι τουλάχιστον 47 εμβολιασθέντες, αφορούν μόνο τον Αύγουστο και φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά, ωστόσο εξετάζεται ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών να είναι πολύ μεγαλύτερος και πριν από το συγκεκριμένο μήνα. 

Οι δικαστικές αρχές από τους συγκεκριμένους κωδικούς έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του χρήστη που φαίνεται να οδηγούν στη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια η οποία θα δώσει εξηγήσεις τις επόμενες μέρες. Η νοσηλεύτρια έκανε την επιβεβαίωση των εμβολιασμών. 


Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορωνοϊού. Έτσι θα μπορεί να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47- εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα προκύπτει οικονομική συναλλαγή, ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες. 

Την ίδια στιγμή, άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς. 

Από την άλλη, οι άνθρωποι που διεξάγουν τις έρευνες κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν, ενώ το περασμένο Σάββατο κλείσανε με έναν αριθμό εμβολιασμών, αλλά περίσσευαν δύο εμβόλια, δηλαδή το στοιχείο που φαίνεται να πρόδωσε τη φερόμενη ως δράστιδα. Έφτασαν δε στις βεβαιώσεις που φέρονταν να έχουν κάνει οι εμβολιασθέντες και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σφραγίδα, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία ειδοποιήθηκε η διοίκηση του κέντρου υγείας και στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και έχουμε την ΕΔΕ.

Τη Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει στον εισαγγελέα Καρδίτσας τα πρώτα στοιχεία. Σημειώνεται όμως ότι θα κάνει και μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό, κάτι που έχει ζητήσει και ο υπουργός Υγείας. 

Την ίδια ώρα, νέο πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών, προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας. «Έρχεται ειδικός νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά στον σταθμό μας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


 

Πηγή: skai.gr