Καρδίτσα: ΕΔΕ για δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς – Μήνυμα Πλεύρη: Καμία ανοχή

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης για δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid-19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι, μόνο τον Αύγουστο, 47 πολίτες πήραν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χωρίς να έχουν  βρεθεί καν στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Τα εικονικά χαρτιά εμβολισμού δεν έφεραν τη σφραγίδα γιατρού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και, όταν ήταν στη βάρδιά της, έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.


«Καμία ανοχή» 

Στο εισαγγελέα παραπέμπει ο υπουργός Υγειάς τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας, ενώ παράλληλα ζήτησε ΕΔΕ.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Twitter.