Γιατί ξεκίνησαν χωρίς μέτρα τα σχολεία – Εξηγεί ο καθηγητής Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ

Τι είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας, για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και την υποχρέωσή τους να διενεργούν ένα rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα.

Χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές, ωστόσο το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει και εξαιρέσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», πως η αιτία που τα σχολεία λειτουργούν χωρίς μέτρα είναι πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης των δεικτών του κορωνοϊού.

«Σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε πάντως ότι το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει αρνητικό τεστ κορωνοϊού για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός. Χαρακτήρισε πάντως όχι ιδιαίτερα ευφυή επιλογή το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος.

«Το να κάνει ένα rapid τεστ για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Πηγή: skai.gr