ΚΑΙΡΟΣ

Αντιδράσεις για την εντολή άμεσης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ιθαγένεια

Εντολή για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, έδωσε ο πρωθυπουργός στους αρμόδιους υπουργούς.

Μάλιστα εντός επτά ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με τη νομοθεσία.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι συνεχίζεται η κυβερνητική πρακτική να μην ενημερώνονται τα κόμματα της συμπολίτευσης για το κυβερνητικό έργο.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά επισημαίνει πως «καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη συμφωνία των κομμάτων που την στηρίζουν».

Εν τω μεταξύ, για υιοθέτηση της ατζέντας του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ .

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση η κυβέρνηση για πολλοστή φορά, αποδεικνύει ότι προτιμά να δημαγωγεί, και όχι να δίνει δίκαιες λύσεις.

Τονίζεται επίσης πως παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα του, ο νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων και συμπληρώνουν πως «οι νέοι που, είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας».

«Δεν δικαιολογείται καμία ρύθμιση που υποχωρεί μπροστά στο ρατσισμό και την ξενοφοβία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνοντας ότι «η νομοθετική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών πρέπει να έχει σταθερό κριτήριο τη συγκρότηση μιας ασφαλούς και συνεκτικής πολιτικής κοινότητας, με αναγνωρισμένο το δικαίωμα του μετανάστη να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, με αντικειμενικό κριτήριο το δεσμό του με την Ελλάδα. Ιδιαίτερα πρέπει να αναγνωρίζεται ο δεσμός με τη χώρα μας των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σ’ αυτήν».
Πηγή: skai.gr