Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40αρηδων- Ανάρπαστα τα ραντεβού

Άνοιξε πριν από λίγη ώρα η πλατφόρμα emvolio.gov.gr προκειμένου να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με το AstraZeneca οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, όπως άλλωστε προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης.

Μάλιστα, ήδη έφτασαν τα πρώτα μηνύματα καλώντας τους να μπουν στην πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου», αναφέρει χαρακτηριστικά το SMS. 

Ωστόσο, για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο στις 8 το πρωί. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 ετών, αυξήθηκαν ήδη οι εμβολιαστικές γραμμές, ενώ θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι «με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα».

 

Προγραμματισμός ραντεβού
Ο προγραμματισμός των ραντεβού εμβολιασμού μπορεί να γίνει Α=απευθείας από τους Πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Εφόσον οι πολίτες έχουν ελέγξει τη δυνατότητα εμβολιασμού την τρέχουσα περίοδο, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού. Έτσι, συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Μάλιστα, μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις

Κατόπιν επιτυχούς σύνδεσης, οι ενδιαφερόμενοι ακολουθούν τα παρακάτω βήματα για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους:
•    Αρχικά, προγραμματίζουν το ραντεβού για την λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.
•    Στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (δεύτερη δόση του εμβολίου)
•    Οι πολίτες ελέγχουν τα στοιχεία του ραντεβού, το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσουν εντός δύο (2) λεπτών
•    Τέλος, αποθηκεύουν/ εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code

Εναλλακτικά, μπορούν να προσέλθουν οι ίδιοι ή τρίτα πρόσωπα για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή φαρμακείο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
 

Τροποποίηση ραντεβού
Οι πολίτες μπορούν να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν το ραντεβού τους, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:
►    Αλλαγή/ ακύρωση μπορεί να γίνει έως και τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία
►    Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν/ ακυρώσουν το ραντεβού τους μία φορά μόνο
►    Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρεs

Υπενθύμιση ραντεβού εμβολιασμού
Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουν άμεση απάντηση από το EMVOLIO παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού. 
Οι πολίτες θα λάβουν τρία αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού τους από το EMVOLIO ως εξής:
•    3 ημέρες πριν από το ραντεβού
•    1 ημέρα πριν από το ραντεβού
•    στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού
 

 

Πηγή: skai.gr