Κικίλιας: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση. 

Παράλληλα, το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών. 

Όπως τόνισε, τον Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Μάλιστα, από προχθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες 30-39 ετών έχουν προγραμματιστεί 106.652 ραντεβού, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί 9.942 άτομα.

Αναφορικά με την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία», ο κ. Κικίλας εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας ότι χθες ξεπεράσαμε τα 2,9 εκατ. εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς. «Κάθε μέρα σπάμε τα ρεκόρ των εμβολιασμών. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα γίνουν 61.574 εμβολιασμοί, τη Μεγάλη Τρίτη θα καταγραφεί νέο ρεκόρ με 61.859 εμβολιασμούς και τη Μεγάλη Τετάρτη θα αγγίξουμε τους 62.968 εμβολιασούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι από την Τετάρτη του Πάσχα θα λειτουργούν στη χώρα μας 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Έτσι, τον Μάιο θα φτάσουμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 3 εκατ. εμβολιασμούς. 

 

 

Πηγή: skai.gr