Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Πώς θα καλυφθεί το κόστος των τεστ

Στις αρχές της εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις για το καθεστώς με το οποίο θα μπαίνουν στις τάξεις οι εκπαιδευτικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο δυο αρνητικά εργαστηριακά τεστ εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα να το πληρώνουν οι ίδιοι, ενώ για το δεύτερο μελετάται το ενδεχόμενο να το αγοράζουν σε τιμή κόστους.

Σημειώνεται ότι αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι την αναστολή καθηκόντων άνευ αποδοχών για εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο από φθινόπωρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης, είτε αρνητικό rapid ή PCR τεστ, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, με στόχο να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός πριν την είσοδο στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι «καμπάνες» που επιβάλλονται για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού είναι η αναστολή καθηκόντων χωρίς αποδοχές και η μη προσμέτρηση του χρόνου της αναστολή στο χρόνο υπηρεσίας. Η άρση της αναστολής γίνεται με την προσκόμιση του απαραίτητου πιστοποιητικού ή αρνητικού διαγωνιστικού τεστ.

Για τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς προβλέπεται ότι δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Πηγή: skai.gr