Ανεμβολίαστη 30χρονη σε ΣΚΑΪ: Η σκληρή μάχη στη ΜΕΘ-Μετάνιωσα που δεν έκανα το εμβόλιο

Ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού δίνει μέσω του ΣΚΑΪ η 30χρονη Ρεβέκκα Κινίνη, η οποία βρέθηκε από το πουθενά να δίνει μάχη για τη ζωή της τον Ιούλιο στη ΜΕΘ του Σωτηρία. 

Η νεαρή γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί μετά από σχετική συμβουλή του γιατρού της, γεγονός βέβαια που όπως θα δούμε μετανιώνει πλέον πικρά. 

«Αν δεν πήγαινα 22 Ιουλίου στο Σωτηρία – στις 23 μου είπαν ότι θα πέθαινα στο σπίτι μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η 30χρονη κόλλησε κορωνοϊό τον περασμένο Ιούλιο. Αν και νέα και χωρίς υποκείμενα νοσήματα βρέθηκε να δίνει μάχη στη Μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία: «Είχα 82 οξυγόνο – λιποθύμησα και πήγα στο νοσοκομείο . Ήρθε η κυρία Γκάγκα που την ευχαριστώ για όλα και ο κύριος Τσιόδρας, με είδαν από το παράθυρο, την κατάστασή μου και την κλινική μου εικόνα και είπαν ότι το καλύτερο για εμένα είναι να μπω στην εντατική». 

Όπως αναφέρει, ο καθηγητής Τσιόδρας έσκυψε πάνω από την περίπτωσή της εξαιτίας της άσχημης κλινικής εικόνας της αλλά και του νεαρού της ηλικίας της: «Μου είπε και εκείνος είσαι πολύ νέα θα τα καταφέρεις . Δεν ήξερα και εγώ γιατί μπαίνω στην εντατική δεν μου λέγαν ότι είμαι τόσο βαριά . είπα εντάξει – δεν μπορούσα να μιλήσω κιόλας – του είπα πάμε». 
Για 6 ημέρες έδωσε μάχη στη ΜΕΘ :«Ήταν 50 -50 αν θα διασωληνωθώ Έπρεπε να βάλω την ειδική μάσκα  – ουσιαστικά θα καθαρίσουν τα πνευμόνια σου και θα φύγει η φλεγμονή που ήταν σαν κομμάτια σπασμένου γυαλιού – κομμάτια που έσπαγαν τους πνεύμονές μου. Είμαι η νεότερη που μπήκε στη ΜΕΘ 2 του Σωτηρία». 

Και εκείνη και ο σύντροφός της δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς ένας γιατρός της είχε πει να το αποφύγει λόγω αλλεργιών. 
Και στην ερώτηση αν το μετάνιωσε; «Σίγουρα – θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά. Και εκείνος να νοσήσει βαριά και εγώ έφτασα στο χείλος του γκρεμού – στην οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια – στο παραλίγο να πεθάνω. Σίγουρα το μετανιώνω – αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ για να πω πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο». 

Η αποθεραπεία της ήταν δύσκολη… έκανε φυσιοθεραπείες ενώ μέχρι και σήμερα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.
 

Πηγή: skai.gr