Κλείσιμο

Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον δολοφόνο που σκότωσε μια οικογένεια για τα ενοίκια

Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία φράση του Προέδρου του Δικαστηρίου: «Κύριε κατηγορούμενε, όσα χρόνια κι αν σας βάζαμε είναι πολύ λίγα γι’ αυτό που κάνατε».

Τέσσερις φορές ισόβια, όσα και τα θύματα των οποίων αφαίρεσε με βάναυσο τρόπο τη ζωή, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο Πατρών σε βάρος του καθ’ ομολογία δράστη της τετραπλής ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα.

O 61χρονος σκότωσε τον Μάρτιο του 2022 ένα ζευγάρι και τα δύο μωρά τους μέσα στο σπίτι που τους νοίκιαζε και προσπάθησε να εξαφανίσει τις σορούς τους. 

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ένοχο, με ομόφωνη απόφασή τους τον 61χρονο, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία φράση του Προέδρου του Δικαστηρίου: «Κύριε κατηγορούμενε, όσα χρόνια κι αν σας βάζαμε είναι πολύ λίγα γι’ αυτό που κάνατε».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι έρευνες των αστυνομικών που εξιχνίασαν την υπόθεση επικεντρώθηκαν από την αρχή στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, οι κινήσεις του οποίου είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, πριν φύγει από το σπίτι του ζευγαριού, προσπάθησε να εξαφανίσει τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται στην οικία, που ενοικίαζαν οι παθόντες.

Επιπλέον είχε εναποθέσει δίπλα από το τρέιλερ, επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του 2,5 ετών τέκνου των θυμάτων, ενώ η σορός του 1,5 ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 12χρονο γιό της 37χρονης, στο εσωτερικό της οικίας, την στιγμή που επέστρεφε σε αυτή.

Μάλιστα, η επιστροφή του 12χρονου στο σπίτι φαίνεται πως το χάλασε τα σχέδια, διότι τελικά δεν πρόλαβε να εξαφανίσει τις σορούς.

Ο 61χρονος εντοπίστηκε τελικά το βράδυ της 4ης Μαρτίου 2022 να οδηγεί το όχημά του, στο Μιντιλόγλι Πατρών και έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα, προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου και συνελήφθη.

Υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων ομολόγησε ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες της 37χρονης και του 32χρονου, κάτι που έπραξε και ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του διέταξε την προσωρινή του κράτηση.

Όμως ο 61χρονος δεν ομολόγησε ποτέ ότι σκότωσε τα δύο μωρά, λέγοντας πως δε θυμάται τίποτα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ το όπλο με το οποίο σκότωσε τα δύο από τα τέσσερα θύματά του ταυτοποιήθηκε μετά από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πηγή: PELOP.GR