Αμφισσα: Η ανακοίνωση των μεταλλείων για το εργατικό δυστύχημα

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys - «Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος»

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Αμφισσα Φωκίδας σημειώθηκε νωρίτερα εργατικό δυστύχημα.

Ενας εργαζόμενος, ένας 40χρονος μηχανικός, σκοτώθηκε μετά την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων.

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές.

Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

Πηγή: skai.gr