Άμφισσα: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι σε στοά μεταλλείου Βωξίτη

Εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά

Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι είναι το αποτέλεσμα της πτώσης του βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - 'Αμφισσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πρόκειται για την στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4, σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας εργάτης έχασε την ζωή του - ένας 45χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς - και άλλοι δύο είναι οι εγκλωβισμένοι.

Αυτή την στιγμή εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν σ' εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά. 

Οι υπόλοιποι εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί στη στοά είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνία με τους εργαζόμενους των μεταλλείων. 

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι» σημειώνει σε ανακοίνωση του και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Φωτό αρχείου/ Lamiareport.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ