Κλείσιμο

Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές - Τις τελευταίες ώρες διασώθηκαν 141 μετανάστες

Αμείωτες δείχνουν οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας, καθώς, μόνο τις τελευταίες ώρες, δυνάμεις του λιμενικού και της Frontex εντόπισαν και διέσωσαν στο Αιγαίο συνολικά 141 μετανάστες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, στον εντοπισμό και τη διάσωση 42 μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες, πλωτό σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex.

To σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας, μηχανοκίνητη λέμβο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους της Frontex, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ένας αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου.
  
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 51 μεταναστών προέβη, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, πλωτό σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης. To σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου, μηχανοκίνητη λέμβο.

Στον εντοπισμό 18 μεταναστών και προσφύγων ανοιχτά της Κω προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σκάφος της Frontex, που εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Φωκά  ακινητοποιημένη μηχανοκίνητη λέμβο. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο επιβατικό λιμένα Κω.
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 30 αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες και στελέχη του λιμενικού. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Ακρωτηρίου Πράσσου της Σάμου, μηχανοκίνητη λέμβο. 

Το πλήρωμα του λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

Tην ίδια στιγμή, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επιχειρησιακή δράση σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών. Διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν συνολικά 83 άτομα.

  

Πηγή: skai.gr