Αλβανία: Στο ΑΤ Αυλώνας η ελληνίδα πρέσβυς για τη σύλληψη Μπελέρη - Διάβημα στα Τίρανα

Η πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης Μπελέρη τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στην Αλβανία - Ελεύθεροι οι άλλοι δύο συλληφθέντες

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο δήμαρχο στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνίδα πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Επιπροσθέτως, η  πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr πριν από λίγη ώρα, οι αλβανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Μπελέρη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων εν όψει των εκλογών της Κυριακής. 

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει κρατούμενος από 48 έως 72 ώρες και να γίνουν οι εκλογές την Κυριακή με τον υποψήφιο δήμαρχο κρατούμενο. 

Η ομογένεια, πάντως, καλεί τους ψηφοφόρους να μην φοβηθούν από τις τελευταίες εξελίξεις και να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Εκτός του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, οι άλλοι δύο που είχαν συλληφθεί μαζί του έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Πηγή: skai.gr