Στον Αλιμο ξεκίνησαν να μαζεύουν τις ελιές-Θα μοιράσουν το λάδι σε 400 οικονομικά αδύναμες οικογένειες

Πέρυσι συγκεντρώθηκε ένας τόνος λάδι ενώ φέτος που η χρονιά είναι καλύτερη, αναμένεται να φτάσει ακόμα και τη διπλάσια ποσότητα.

Σε περίπου 400 οικογένειες που είναι οικονομικά ασθενέστερες θα δοθεί το λάδι που θα παραχθεί από το λιομάζωμα του Δήμου Αλίμου.

Για μια ακόμα χρονιά στον ' Αλιμο μαζεύονται οι ελιές από τους κοινόχρηστους χώρους και αφού μεταφερθούν σε ελαιοτριβείο στο Κορωπί, το λάδι που θα παραχθεί θα δοθεί σε περίπου 400 οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ταυτόχρονα, τα ελαιόδεντρα κλαδεύονται και φροντίζονται, ενώ αποτρέπεται και η ρύπανση των πεζοδρομίων από τις ελιές που παράλληλα προκαλούν κίνδυνο ατυχημάτων για τους πεζούς.

λιομαζωμα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, πέρυσι συγκεντρώθηκε ένας τόνος λάδι, ενώ φέτος η χρονιά είναι καλύτερη και αναμένεται να φτάσει ακόμα και τη διπλάσια ποσότητα.

Όποιος κάτοικος Αλίμου επιθυμεί να λάβει εθελοντικά μέρος στη δράση αυτή, βοηθώντας στο λιομάζωμα, μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αλίμου, στο 210 9810445.

Πηγή: skai.gr