Ώρες μετά την πυρκαγιά στο καταυλισμό της Μόριας και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ο απολογισμός των νεκρών. 

Το υπουργείο Υγείας ακόμη δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για νεκρό βρέφος και σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης βρίσκεται απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας που μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα βρέφος. Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στράτος Κυτέλης ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι και πληροφορίες για ακόμη έναν νεκρό.

Για 2 νεκρούς μια μητέρα και το παιδί της μίλησε στον ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από την αστυνομία. 

 

 

Γιατροί του Κόσμου: Απάνθρωπες οι συνθήκες διαβίωσης

Οι Γιατροί του Κόσμου επικαλούνται μαρτυρίες παρευρισκομένων και αναφέρουν ότι η πυρκαγιά αφαίρεσε μία ενήλικη ζωή και ενδεχομένως δύο ακόμα ανήλικες ζωές. «Η πυρκαγιά ανέδειξε τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό. Κανένας δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα πόσοι άνθρωποι ζούσαν στοιβαγμένοι μέσα στο κοντέινερ και πόσα είναι τα θύματα της τραγωδίας», ανέφεραν οι Γιατροί του Κόσμου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, στη Μόρια διαμένουν περίπου 13.000 άτομα ενώ η χωρητικότητα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι μόλις για 3.000 ανθρώπους. Στο σύνολο των νησιών, οι διαμένοντες υπολογίζονται στους 26.273, ενώ η χωρητικότητα των  κέντρων φιλοξενίας είναι για 6.338 άτομα. 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις