Αγρίνιο: Παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον Εύηνο

o εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες με τους μαθητές στο Θέρμο οι οποίοι κινδύνεψαν με τη ζωή τους προκειμένου να διασχίσουν το επικίνδυνο ποτάμι με τη χρήση μιας συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, καθώς νωρίτερα είχε σημειωθεί κατολίσθηση σε κοντινό σημείο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα παιδιά να περνούν μια αιωρούμενη συρμάτινη γέφυρα, μόλις 70 μέτρα πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

Αγρινιο

H κατολίσθηση σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου στο Αγρίνιο. Λίγη ώρα νωρίτερα, ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα είχε περάσει από το ίδιο σημείο. Παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί οδηγία για να επιστρέψουν οι μαθητές από μια ασφαλέστερη διαδρομή μεγαλύτερης διάρκειας, αυτό φαίνεται ότι δεν συνέβη σύμφωνα με την καταγγελία δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανέβασε και τις σχετικές φωτογραφίες στο Facebook.

Νωρίς το πρωί σήμερα, αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά. Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Πηγή: skai.gr