Κλείσιμο

«Αγρίεψε» πάλι ο καιρός: Καταρρακτώδης βροχή στα Νότια Προάστια της Αττικής-Πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερες από 200 κλήσεις έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κεντρική Μακεδονία

Έντονες βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή όσον αφορά την Αθήνα καταρρακτώδης είναι η βροχόπτωση στα Νότια Προάστια (Συγκεκριμένα Ηλιούπολη και Δάφνη).

Καιρός

Xαρακτηριστικό είναι ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κεντρική Μακεδονία έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις λόγω ισχυρών ανέμων συνοδεία έντονης βροχόπτωσης.

Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 220 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο. 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τοπικές βροχές το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία.

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Αναλυτική ενημέρωση για τον καιρό στην ιστοσελίδα skaikairos.gr

Δυνατή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη-Χείμαρροι οι δρόμοι

Ισχυρό μπουρίνι βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, πλήττοντας το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από βροντές και κεραυνούς, αλλά και δυνατές ριπές ανέμων και χαλαζόπτωση. 

Σε ορμητικό ποτάμι έχει μετατραπεί ένας από τους κεντρικότερους δρόμους.

Η οδός Λαγκαδά έχει πλημμυρίσει, τα αυτοκίνητα που κινούνταν σε αυτήν βρίσκονται ακινητοποιημένα με αλάρμ πάνω στο διαχωριστικό διάζωμα.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί τουλάχιστον 20 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων από περιοχές των Αμπελοκήπων, Κορδελιού, Μενεμένης και περιοχές των δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Λαγκαδά.

Θεσσαλονίκη

Ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ πλημμύρισε καθώς η στάθμη του νερού έφτασε μέχρι τις πόρτες και μπήκε μέσα παρότι αυτές ήταν κλειστές, καθώς η δύναμη της βροχής ήταν μεγάλη.

Θεσσαλονίκη

 Εγκλωβίστηκαν οχήματα στην γέφυρα της Αγίων Πάντων

Όπως σε κάθε δυνατή νεροποντή έτσι και σε αυτή, ο δρόμος κάτω από την γέφυρα της Αγίων Πάντων στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, πλημμύρισε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτοκίνητα που κινούνταν κάτω από την γέφυρα να εγκλωβιστούν από το ύψος και την ορμή των νερών αλλά και των φερτών υλικών που φράκαραν τα φρεάτια.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Πηγή: skai.gr