Χούμους από ψητή κόκκινη πιπεριά

Χούμους από γλυκιά κόκκινη πιπεριά, που θα ψήσεις και θα δουλέψεις στο μπλέντερ με μυρωδικά και μπαχαρικά. Σε λίγο παραπάνω από μισή ώρα θα έχεις ένα ντιπ γεμάτο αρώματα και γεύσεις για να συνοδεύσεις στικς απο αγγούρι, καρότο ή ψημένα πιτάκια ή κράκερ 

Τι θα χρειαστείς: 

3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους, κομμένες στη μέση

1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τους σπόρους, κομμένο στη μέση

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

1 κουταλάκι κύμινο

1 x 400γρ κονσέρβα με ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα ψιλοτριμμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις: 

Προθέρμανε το grill και στρώσε ένα ταψί ή μία σχάρα με αντικολλητικό χαρτί.

Κόψε τις πιπεριές και το τσίλι στη μέση και βάλε τα στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Ψήσε τις πιπεριές για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η φλούδα τους. Με μια λαβίδα μετάφερε τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκέπασε καλά με μεμβράνη. Ο ατμός θα βοηθήσει να μαλακώσει ακόμα και περισσότερο η ψίχα και η φλούδα τους. Άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τηγάνισε σε μέτρια θερμοκρασία για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πρόσθεσε τον κόλιανδρο και το κύμινο και μετά άφησε να κρυώσει για πέντε λεπτά.

Όταν οι πιπεριές κρυώσουν αρκετά αφαίρεσε τη φλούδα τους και μην τις ξεπλύνεις.

Ρίξε το μείγμα καρυκευμάτων στο μπολ ενός μπλέντερ με τη σάρκα της πιπεριάς και τυχόν χυμούς από τον πάτο του μπολ. Στη συνέχεια, προσθέσε τα ρεβίθια, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις μερικές κουταλιές νερό για να αραιώσεις το χούμους σε πιο ελαφριά υφή. Προσθέστε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Ρίξε το ντιπ με κουτάλι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και σέρβιρε. Φύλαξε το στο ψυγείο και κατανάλωσε το εντός τριών ημερών.

Πηγή: Savoir Ville