4 προτάσεις για να φτιάξεις chips στο σπίτι

Είναι πράγματι δελεαστική η βόλτα στον διάδρομο με τα chips στο super market. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε άλλος τρόπος που ικανοποιεί το ταμείο, τη μέση και τις λιγούρες σου;

Ξέρεις ότι δεν τα χρειάζεσαι, αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στη λιγούρα όταν θέλεις κάτι αλμυρό. Εμείς σε καταλαβαίνουμε. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε άλλος τρόπος που ικανοποιεί το ταμείο, τη μέση και τις λιγούρες σου;

Chips πατάτας στον φούρνο

Ψάχνεις να ικανοποιήσεις αυτή τη λαχτάρα για αλάτι; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη με ελάχιστη προετοιμασία. Απλά καθαρά, αλμυρά, κλασικά πατατάκια.

2 πατάτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξεκίνησε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Στρώσε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα. Με ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι ή μαντολίνο, κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Στέγνωσε τις ταμποναριστά με μια χαρτοπετσέτα ή πετσέτα και βεβαιώσου ότι θα πάρεις το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας.

Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το ελαιόλαδο. Ψήσε για 10 λεπτά. Ανακάτεψε και ψήσε για άλλα 8 λεπτά. Μόλις ροδίσουν, βγάλε τις από τον φούρνο και πασπάλισε με αλάτι.

Chips Kale

Θες κάτι παραπάνω; Τα chips από kale είναι μια εξαιρετική και υγιεινή εναλλακτική λύση. Κι έχουν μία υπέροχη τραγανή υφή.

1 μερίδα kale, πλυμένο και στεγνωμένο με χαρτοπετσέτα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξεκίνησε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στρώσε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα. Άπλωσε τα φύλλα στο ταψί και περίχυσε με το ελαιόλαδο. Ψήσε για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα πασπάλισε με λίγο αλάτι.

Σπιτικά μπάρμπεκιου πατατάκια

Τα κανονικά πατατάκια είναι υπέροχα, αλλά τι γίνεται με εκείνες τις φορές που ψάχνουμε για λίγο περισσότερη γεύση; Αυτή η καπνιστή γλυκύτητα.

2 πρέζες πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 μεγάλες πρέζες αλάτι

1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη

1 πρέζα καπνιστή πάπρικα

1 πρέζα τσίλι σε σκόνη

1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη

2 πατάτες

2 λίτρα φυτικό λάδι

Ξεκίνησε ανακατεύοντας τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βάλε τις σε κρύο νερό. Στράγγισε και στέγνωσε καλά. Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι. Τηγάνισε τις πατάτας σε παρτίδες για περίπου 4 λεπτά τη καθεμία. Μετάφερε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Πασπάλισε με τα καρυκεύματα.

Τσιπς γλυκοπατάτας στο φούρνο

Τα τσιπς γλυκοπατάτας στο φούρνο είναι μια τέλεια επιλογή για εκείνους που αγαπούν τις γλυκοπατάτες. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει πραγματικά τη φυσική γλυκύτητα της γλυκοπατάτας, ενώ παράλληλα προσφέρει μια τέλεια τραγανή γεύση σε κάθε μπουκιά.

1 ½ κιλό γλυκοπατάτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξεκίνησε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Στρώσε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα. Με ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι ή μαντολίνο, κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το ελαιόλαδο. Ψήσε για 20 με 25 λεπτά. Μόλις κρυώσουν πασπάλισε με αλάτι.

Πηγή: Savoir Ville