Tacos με γλυκοπατάτες, αβοκάντο και μαύρα φασόλια

Αντικατέστησε τον μοσχαρίσιο κιμά με πικάντικες γλυκοπατάτες, αβοκάντο και φασόλια για χορτοφαγικά τάκος 

Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες: 

  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες, τριμμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 κούπα salsa verde ή πέστο
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 1/4 κούπας θρυμματισμένη φέτα
  • Κολιάντρο, για γαρνίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, τη σκόνη τσίλι και 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βάλε τις σε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλε τα φασόλια με τη salsa verde και μαγείρεψε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί εντελώς.
  • Άπλωσε όλα τα υλικά πάνω σε κάθε τορτίγια, δίπλωσε και απόλαυσε.
Πηγή: Savoir Ville