Σούπα γλυκοπατάτας - Εύκολη και γρήγορη!

Αυτή η σούπα με γάλα καρύδας και γλυκοπατάτα είναι απλή και εύκολη στην παρασκευή με νότες τζίντζερ και κάρυ για υπέροχη γεύση – vegan και τόσο κρεμώδης 

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι ελαφρύ γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • Φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
  • Κάσιους για σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο και το κάρυ και μαγειρεύουμε, περίπου 2 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, περίπου 30-35 λεπτά.
  5. Πολτοποιούμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ (ή κανονικό μπλέντερ, σε παρτίδες).
  6. Προσθέτουμε γάλα καρύδας και σερβίρουμε με φρέσκο ​​κόλιανδρο και καβουρδισμένα κάσιους.
Πηγή: Savoir Ville